Биография

Елисавета Белобрадова е завършила право в Софийския Университет профил международни отношения. Социален предприемач, специалист по медиен маркетинг и артист. Народен представител от Да, България в последните четири парламента. Приоритети:
Поставяне на България в центъра на европейските интереси като най-стратегическата държава на Балканите и основно поле на битка между демокрацията и руското влияние.
Усъвършенстване на законодателната рамка на ЕС, касаеща семейните политики, образованието и пазара на труда.
Появата на нов вид европейски депутат, работещ постоянно с българските институции и граждани през целия си мандат за прилагане на европейските стандарти и регулации

ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЙНОСТ

Елисавета Белобрадова е народен представител в 46-ото, 47-ото, 48-то и 49-ото Народно Събрание. Там тя  заема позициите на заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по политиките за българите в чужбина. Понастоящем заема позицията на заместник-председател на Комисията по образованието и науката.

Политическата си работа фокусира върху основните си приоритети: 

-Ранното детско развитие от 0 до 3 години.

-Цялостна реформа на образователната система, която да гарантира на всяко дете достъп до качествен и ползотворен учебен процес. Основни цели на реформата трябва да бъдат оптимизация на учебните материали и учебниците, осъвременяване на програмите, подкрепа на преподавателите и усилена работа върху развитие на професионалното обучение, което да развие професионални компетентности и умения.

-Подобряване на достъпа до социални и здравни услуги за семейства с деца, с фокус върху децата с увреждания и децата със специални образователни потребности.

-Оптимизиране на публичните разходи в социалната и здравната сфера и образователния сектор, без нужда от увеличаване на данъчната тежест върху гражданите.

-Осигуряване на възможност на жените да работят и да се развиват пълноценно чрез гарантиране на повече места в училища и детски градини.

-Защита и подкрепа на уязвимите групи и хората с увреждания. 

-Борбата с бедността.

-Инвестиция в хората и частния сектор. 

-Предотвратяване на домашното насилие и агресията в училищата.

Госпожа Белобрадова вярва, че хората са най-ценния капитал на една държава. Именно поради това, тя посвещава работата си като политик на изграждането на по-добър, по-спокоен и по-достоен живот на всички граждани, независимо къде се намират и към коя социална група принадлежат. Вярва, че контактът и разговорите с хората са ключови за изграждането на успешно политики. Тя прилага този принцип и през четирите си мандата, пътувайки из цялата страна. Тя е уверена, че може да изпълни със смисъл доверието в институциите чрез подобряване на диалога между европейските органи, държавата, частния сектор и гражданите.

ИЗВЪН НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Елисавета Белобрадова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност ”Международни отношения” и специализация в университета в Кеймбридж. Има опит в предприемачеството в сферата на търговията и хотелиерството. Съавтор на три книжни бестселъра по темата родителство и автор на книгата „Среща с Бесарабия“. В допълнение към това, тя е продуцент и участник в най-голямото stand-up шоу в България – ‘’One Night Stand’’. 

Ангажира се активно със социални каузи много преди да влезе в политиката.  Тя е съосновател на родителската дигитална платформа „Майко Мила” и председател на едноименната фондация, която стои зад каузата „Оле Мале“ в подкрепа на родители на деца с увреждания.  Има дългогодишен опит в неправителствения сектор, където работи за каузата майките на деца с увреждания да бъдат пълноценни граждани – да могат работят, да се издържат и да бъдат самостоятелни и активни. Организатор на редица успешни благотворителни кампании. 

ОТЛИЧИЯ

Жена на годината в категория „Интернет“ през 2018 г. Носител на първа награда в най-големия конкурс за социални предприемачи „Промяната“ на  Reach for Change Foundation през същата година.

Част от лидерската програма на Marshal Memorial Fellowship за 2020 г.  

Фондация „Майко Мила“ е и съносител на първа награда в категория „Маркетинг с кауза“ на Българския форум на бизнес лидерите за 2020 г.